Bon debut al primer partit oficial de la temporada a Manlleu (2-2)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou es va estrenar a la Lliga Catalana Plata 2023-2024 amb un empat a la pista de l’equip osonenc després de remuntar un 2-0 en contra

Un bon empat a dos a la pista del Martinelia CP Manlleu, un dels equips més forts de la categoria que la passada temporada va perdre l’eliminatòria d’ascens a l’OK Lliga contra l’HC Sant Just, va ser el premi del CP Congrés La Sagrera Es Mou en la seva estrena diumenge al vespre a la Lliga Catalana Plata, la primera competició oficial de temporada 2023-2024.

Com va fer en l’amistós de la setmana anterior contra el Barça Atlètic al Trofeu la Diada, el Congrés, sòlid en defensa i ràpid al contraatac, va jugar un gran partit i va saber remuntar un 2-0 en contra per arrencar un valuós empat en una de les pistes més difícils de la categoria.

Amb la seva habitual bona defensa i amb un inspirat Arnau Ventura sota els pals, l’equip dirigit per Víctor Cruz va saber frenar d’inici al Manlleu i fins i tot va tenir opcions d’avançar-se en el marcador quan al minut 11 Biel Perpinyà va disposar d’una falta directa per una targeta blava a Nil López, que Marc Panella va aturar. I un minut després el Manlleu també va disposar d’una directa per una rigorosa blava a Jordi Arboix, però Ventura li va aturar a Biel Humà i el Congrés va aguantar els dos minuts de power-play en inferioritat sense encaixar.

La igualtat presidia el partit, però a manca d’1’21” pel descans Biel Autet, en un contracop, va marcar l’1-0 amb el que va acabar la primera part. Només havia transcorregut un minut i mig del segon temps quan Marc Pujadas, en una jugada amb diversos rebots dins de l’àrea, va fer el 2-0 amb una mica de fortuna. Però el gol no va desencaixar al Congrés, que un minut després va fer el 2-1 gràcies a un potent tir d’un lluitador Hugo Biedma.

A manca de 15’30” el Manlleu va cometre la seva desena falta d’equip, però Oriol Llorens va desaprofitar la corresponent directa, igual que una tercera que el Congrés va tenir a 9’40 del final, en aquest cas llançada pel júnior Guillem Muñoz. El mateix Muñoz va ser protagonista del gol de l’empat, ja que una mitja volta seva va acabar amb la bola rebotada dins de l’àrea i aquesta va entrar al fons de la porteria del Manlleu impulsada per Albert Aubets, segons van dictaminar els àrbitres.

Quedaven 8’57” per la conclusió del partit i el Congrés, tot i el clar domini del Manlleu, va saber defensar el 2-2 fins el xiulet final i també va tenir diverses opcions a la contra que li podien haver donat la victòria.

El mateix diumenge al vespre també van debutar els equips sènior de Primera Catalana, que va tenir alguns moments de dubte a la primera part (1-4) i va acabar perdent per 3-5 contra la UE Horta, un seriós aspirant a l’ascens a Nacional Catalana, i el de 3a Catalana, que va guanyar per 5-4 al JMJ un derbi que es va decidir amb un gol a manca de 30 segons.

FITXA TÈCNICA

MARTINELIA CP MANLLEU, 2 (1 i 1): Marc Panella, Marc Pujadas (1), Joan Picart, David Navarro, Rubén Martín, Biel Autet (1), Roger Codinachs, Nil López, Biel Humà i Carlos Paneque

CP CONGRES LA SAGRERA ES MOU, 2 (1 I 1): Arnau Ventura, Martí Ferrer, Biel Perpinyà, Oriol Llorens, Hugo Biedma (1) -equip inicial-; Marc Aubets, Jordi Arboix, Albert Aubets (1), Guillem Muñoz i David Salelles (ps)

GOLS: 1-0, Biel Autet, 24’ (Descans); 2-0, Marc Pujadas, 27’; 2-1, Hugo Biedma, 28’; 2-2, Albert Aubets, 41’

ÀRBITRES: Ariel Oscar Morisio i Alan Navarro. Targetes blaves a Nil López (10’), Jordi Arboix (14’) i Joan Picart (40’)

INCIDENCIES: Partit de la 1a jornada de la fase de grups de la Lliga Catalana Plata jugat al Pavelló Municipal de Manlleu

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023