El Trofeu la Diada mostra la força del CP Congrés-La Sagrera Es Mou

En motiu del torneig es van presentar els prop de 300 esportistes de les dues seccions de l’entitat, hoquei patins i patinatge artístic, dirigida per tres presidentes

Durant el cap de setmana es van jugar 22 partits i el plat fort va ser l’amistós entre l’equip d’OK Lliga Plata i el Barça Atlètic, que van guanyar els blaugrana per 2-3

L’onzena edició del Trofeu la Diada va tornar a demostrar aquest passat cap de setmana, 9 i 10 de setembre, la força del Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou amb la presentació dels seus prop de 300 esportistes amb les seves tres presidentes al capdavant -la de l’entitat, Cristina Clota, la de la secció d’hoquei patins, Marta Montoya, i la de patinatge artístic, Anna Arqués-, que va tenir lloc al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro.

L’acte de presentació, celebrat diumenge 10 de setembre, va culminar dues frenètiques jornades amb 22 partits d’hoquei patins, una tómbola amb nombrosos regals per finançar el torneig i va precedir el plat fort del cap de setmana, l’amistós que van disputar el primer equip sènior del Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou, que aquesta temporada jugarà per segon any consecutiu a l’OK Lliga Plata, i el Barça Atlètic.

El partit, que va congregar a més de 300 espectadors a les graderies de la pista de parquet del Camp del Ferro, va fer gaudir de valent als aficionats, ansiosos de bon hoquei i de veure en acció els dos nous fitxatges de l’equip sagrerenc, els joves Oriol Llorens, procedent del CHP Sant Feliu, i Hugo Biedma, de la UEH Barberà.

Tots dos van sortir a l’equip titular que va alinear Víctor Cruz, aquesta temporada primer entrenador de l’equip en substitució de Ferran Cussó, que s’ha quedat de segon per motius familiars i va rebre un homenatge durant l’acte de presentació. L’inici de partit va ser molt intens i poc després del minut dos, en una bona jugada d’atac de tot l’equip, Martí Ferrer es va colar pel centre de la defensa blaugrana per batre Pau García i inaugurar el marcador.

Amb un intens ritme de joc, tots dos equips van gaudir de nombroses ocasions durant la primera part, en la que van destacar les intervencions del jove porter júnior del Congrés Pablo Pastor, a qui Víctor Cruz va premiar amb la titularitat. A 1’37” del descans, però, Pastor no va poder evitar l’empat d’Àlex Ortigosa al límit del power-play quan el Congrés va jugar dos minuts en inferioritat per una targeta blava a Oriol Llorens.

Va ser el mateix Oriol Llorens qui, als 4 minuts de la represa, va marcar el 2-1 al convertir un penal amb una forta canonada i només 10 segons després Gaby Cairo, format a les categories inferiors del CP Congrés, també va aprofitar el que va disposar el Barça Atlètic per batre Arnau Ventura, que a la segona part va substituir sota els pals a Pablo Pastor. I com ell, Ventura també va tenir una bona actuació contra el filial blaugrana, format per joves jugadors amb projecció, molts d’ells internacionals en categories base i que en alguns casos ja han debutat amb el primer equip.

Amb ocasions a les dues porteries, a 11’33” del final una targeta blava a Guillem Muñoz, un altre júnior definitivament amb dinàmica de primer equip, va propiciar una segona falta directa pel Barça Atlètic, que Carles Casas va estavellar al pal, però el Congrés va aguantar els dos minuts d’inferioritat sense encaixar cap gol gràcies a la seva bona defensa i a l’agilitat d’Arnau Ventura. Però a 6’52” del final, el mateix Carles Casas, en una jugada personal, va marcar el 2-3 que el Congrés ja no va poder remuntar tot i intentar-ho fins l’últim segon.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS-LA SAGRERA ES MOU, 2 (1 i 1): Pablo Pastor, Martí Ferrer (1), Oriol Llorens (1p), Biel Perpinyà, Hugo Biedma -equip inicial-; Guillem Muñoz, Marc Aubets, Albert Aubets, Àlex Martínez i Arnau Ventura
BARÇA ATLÈTIC, 3 (1 i 2): Pau García, Oriol Añols, Guillem Belarte, Joan Ruano, Gaby Cairo (1p) -equip inicial-; Joan Gangonells, Carles Casas (1), Jan Munné, Àlex Ortigosa (1) i Adrià Galán

GOLS: 1-0, Martí Ferrer, 2’08”; 1-1, Àlex Ortigosa, 23’23” (Descans); 2-1, Oriol Llorens (p.), 28’58”; 2-2, Gaby Cairo (p.), 29’08”; 2-3, Carles Casas, 43’08”

ÀRBITRE: Aleix Gorina. Targetes blaves a Oriol Llorens (21’22”) i Guillem Muñoz (39’22”)

INCIDÈNCIES: Abans del partit es va fer la foto oficial de tots els equips del CP Congrés i a la mitja part es va jugar un partidet entre dos equips de l’escoleta del club

GALERIA D’IMATGES DE LA DIADA


Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023