Dolça derrota per tancar la temporada a casa (2-4)

Assolit l’objectiu de la permanència des de la setmana passada, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va perdre contra el CH Lloret l’últim partit del curs a casa

L’encontre va servir per acomiadar a Ferran Cussó, que la propera temporada no seguirà a la banqueta per poder dedicar-se a la família

Text: Carles Gallén
Foto: David Valiente

Després d’haver assolit l’objectiu de la permanència matemàtica a l’OK Lliga Plata la jornada anterior, el primer equip del CP Congrés La Sagrera Es Mou va patir aquest dissabte una derrota dolça a casa contra el CH Lloret en el seu penúltim partit de la temporada. Un partit que, al ser l’últim a casa, va servir per acomiadar Ferran Cussó, que ha decidit no seguir a la banqueta del club de la seva vida per poder dedicar-se a la família. Molta sort en la teva nova etapa. Ferran!

La manca de tensió competitiva per haver complert ja el principal objectiu de la temporada i la poca fortuna en la finalització de les jugades va fer que el Lloret se n’anés al descans amb un 0-3 al seu favor, que no feia justícia al que s’havia vist sobre la pista tot i que l’equip selvatà, pel seu recent passat a l’OK Lliga, tenia el paper de favorit.

El penal que Andreu Muñoz li va aturar a Iñaki Cabezas al minut 3 de joc va ser premonitori, ja que el porter lloretenc va tenir una molt encertada actuació i va ser un mur sota els pals. L’aturada que li va fer al propi Iñaki Cabezas al minut 8 en una contra 2×1 amb Biel Perpinyà en va ser un bon exemple. En canvi, una inoportuna relliscada d’Àlex Martínez dos minuts després va deixar sol Aleix Pastor davant d’Arnau Ventura i el capità lloretenc va marcar el 0-1 i va avançar al seu equip.

Andreu Muñoz va tornar a lluir-se en una doble ocasió de Martí Ferrer i Jordi Arboix en el minut 13 i un després Biel Perpinyà va tenir l’empat al seu estic en una bona internada per la dreta. Però Arnau Ventura també va estar encertat a l’aturar una falta directa a Aleix Pastor en el minut 15 per una targeta blava que va veure Martí Ferrer.

El Congrés es va defensar bé durant la inferioritat i Albert Aubets va tenir ocasió de fer l’empat en un ràpid contracop en solitari, mentre que a la jugada següent Arnau Ventura va evitar el 0-2 en una altra contra lloretenca. Però quan només quedava un segon perquè el Congrés recuperés el jugador exclòs, el Lloret va fer el 0-2 en una afortunada jugada en la que la bola es va elevar en una paràbola i l’últim en tocar-la va ser Marc Font.

El gol va deixar tocat al Congrés i el Lloret va estar a punt de marcar el 0-3 en un triple ocasió que va salvar Arnau Ventura, encara que el porter sagrerenc no va poder evitar-l’ho a 1’35” del descans en un potent xut creuat des de l’esquerra de Xavier Pérez finalitzant una contra després d’una bona ocasió de Guillem Muñoz.

Al minut 4 de la segona part, però, Iñaki Cabezas va trencar el mur d’Andreu Muñoz al batre’l en un potent tir de lluny per marcar l’1-3. I a partir de llavors el partit va donar un tomb perquè el Congrés es va creure que el podia remuntar i va tenir bones ocasions per fer el 2-3, com un pal d’Iñaki Cabezas en el minut 10.

Ni una rigorosa targeta blava a Albert Aubets, que Arnau Ventura li va aturar a Sergi Rojo, ni estar dos minuts en inferioritat, ni un pal de Xavier Pérez van fer que el Congrés perdés la concentració en defensa i en canvi va tenir clares ocasions per marcar el 2-3 en un parell d’escapades de Marc Aubets.

I a 4’49” del final va arribar el 2-3 al rematar Biel Perpinyà al segon pal una bona assistència d’Iñaki Cabezas des de l’esquerra. Els dos porters es van lluir en la recta final del partit, ja que Andreu Muñoz va salvar dues bones ocasions de Biel Perpinyà i Arnau Ventura una sobre la mateixa línia a 1’53” per acabar. A 1’12” del final Ferran Cussó se la va jugar fent entrar un cinquè jugador en lloc del porter i Biel Perpinyà va tenir l’empat al seu estic, però a manca de 38 segons el rebuig d’una aturada d’Andreu Muñoz va anar a parar a Pau Castells i aquest va fer el 2-4 que ja sería definitiu.

A l’última jornada del proper 6 de maig, el Congrés, sense res en joc, visitarà la pista del Sant Just, segon classificat, que necessita guanyar per mantenir la seva posició i jugar la promoció d’ascens a l’OK Lliga contra el segon del Grup Sud.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 2 (0 i 2): Arnau Ventura, Marc Aubets, Àlex Martínez, Iñaki Cabezas (1), Biel Perpinyà (1) -equip inicial-; Albert Aubets, Martí Ferrer, Jordi Arboix i Guillem Muñoz

CH LLORET, 4 (3 I 1): Andreu Muñoz, Pol Auguet, Xavier Pérez (1), Sergi Rojo, Aleix Pastor (1) -equip inicial-; Albert Ramos, Hugo Laguna, Pau Castells (1) i Marc Font (1)

GOLS: 0-1, Aleix Pastor, 9’16”; 0-2, Marc Font, 16’52”; 0-3, Xavier Pérez, 23’25” (descans); 1-3, Iñaki Cabezas, 29’05”; 2-3, Biel Perpinyà, 45’11”; 2-4, Pau Castells, 49’22”

ÀRBITRES: Albert Puig i Èric Ramon. Targetes blaves a Martí Ferrer i Albert Aubets. 5 faltes el Congrés i 8 el Lloret

INCIDÈNCIES: Partit de la 21a jornada del Grup Nord de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro. En acabar el partit, Ferran Cussó va rebre un homenatge per part de l’equip i l’afició, tant en públic com en privat, en companyia de la seva família. I va rebre un regal molt especial, una caricatura del nostre responsable esportiu Julio Monsergas

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023