El primer +3 groc-i-negre a domicili

Àlex Mané ha dedicat la victòria a Arnau Ventura jugant amb les seves guardes

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou assoleix la primera victòria a domicili a la pista del Piera després d’aixecar un 2 a 1 en contra i deixant la porteria a zero en la segona meitat (2-4). El detall humà de l’encontre l’ha tingut l’Àlex Mané disputant el partit amb les inconfusibles guardes de Tom & Jerry , les habituals d’Arnau Ventura.


El partit s’ha iniciat amb els de Pep Mateo han volgut portar la iniciativa, però la mala fortuna i uns quants pals no els ha permès fer el primer gol. En canvi, el Congrés ha tingut prou amb un xut creuat de Martí Ferrer per inaugurar el marcador.


En el 10’ els locals per fi han trobat premi amb la seva insistència a la recerca del gol un llançament enverinat de Jorge Rivero amb l’ajuda del pal ha posat la igualada en un moment que la defensa groc-i-negre no ha estat correctament ubicada
Quatre minuts tard un intent d’aturar una transició ràpida del Piera ha acabat amb targeta blava d’iñaki Cabezas. Aquesta circumstància ha donat una falta directa als locals que han aprofitat després d’una bona execució d’Albert Garcia.


Després d’aquest gol els visitants han controlat millor el tempo del partit sense generar ocasions prou clares per descol·locar Pau Romagosa. Mentrestant el conjunt pierenc ha disposat d’una nova ocasió, a set minuts del descans per ampliar la diferència. Una nova infracció durant una transició local ha donat l’opció d’una falta directa pero aquest cop Alex Mañé ha estat més llest que Albert Garcia. Amb tot plegat el marcador a la primera part s’ha quedat amb un ajustat 2 a 1.


A la represa el Congrés ha volgut portar la iniciativa i treballar amb l’únic objectiu de trobar l’empat. En el 29’ ha arribat l’ocasió per fer el 2 a 2 una falta sobre Alex Martínez ha donat una falta directa a favor del conjunt groc-i-negre que ha aprofitat Marc Aubets, amb el seu llançament sec.


A partir d’aquest moment l’esquadra de Ferran Cussó ha posat una marxa més, però no han acabat d’arribar ocasions clares. En el 36’ Martí Ferrer ha desencallat la situació amb una gran jugada personal per darrere la porteria, finalitzant en el segon pal.


Dos minuts més tard el porter del Piera, Pau Romagosa, ha posat un punt d’emoció aturant una falta directa, que hauria trencat definitivament el partit, executada pel capità barceloní. Mentrestant els locals han intentat per activa i per passiva situar el 3 a 3, però una defensa molt ben plantada ha forçat, en la majoria de situacions, han hagut de finalitzar amb xut exteriors.


La sentència ha arribat a dos minuts del final del stick de Marc Aubets amb un Piera evocat definitivament a l’atac, el 15 del Congrés ha aprofitat la seva punta de velocitat per treure profit d’un contraatac i aconseguir el quart gol sagrerenc ( 2-4).
A la propera jornada els de Ferran Cussó rebran el Vila-Seca al Camp del Ferro (dissabte 17.00.h). Els d’Andreu Vergés afrontaran aquest compromís d’aquest d’haver aconseguit el primer triomf a la Nacional Catalana davant del Malgrat (5-2).


FITXA TÈCNICA
HC PIERA: Pau Romagosa, Jorge Rivero, Ferran Puig, Francesc Valdivia, Kilian del Hoyo, Roger Amores, Daniel Fernández, Albert García, Daniel Ferrer i Jordi Gallart
CP CONGRÉS-LA SAGRERA ES MOU : Àlex Mañé, Albert Aubets, Marc Aubets, Martí Ferrer Jordi Arboix, Biel Perpinyà, Martí Ferrer, Pol Perpinyà, Àlex Martínez i David Salellas.

GOLS: 0-1 Martí Ferrer 4’, 1-1 Jorge Rivero 10’, 2-1 Albert García 14’, (descans); 2-2 Marc Aubets 29’, 2-3 Martí Ferrer 36’ i 2-4 Albert Aubets 48’ .

ÀRBITRE: Salvador Besora. Targetes Blaves Jorge Rivero (2) i Iñaki Cabezas.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023