S’han guanyat el dret de seguir somiant

El  conjunt groc-i-negre vol seguir fent història

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou ha obtingut el bitllet per la gran final després de vèncer per la mínima el Voltregà B a la pròrroga (5-4). Marc Aubets ha estat el jugador determinant pels locals amb un 3/3 en faltes directes i fer menció també de David Salelles aturant dos penals. Proper rival l’Olot que s’ha desfet del Barça C en dos partits. La final començarà a terres olotines el cap de setmana del 19 i 20 de juny.

Duel trepidant des de l’inici. Dos equips buscant inaugurar l’electrònic amb una defensa molt agressiva i molta feina per porters . I es clar dues aficions que tot i les restriccions s’han fet escoltar al Camp del Ferro.

Amb aquestes premisses ha estat d’esperar que tard o d’hora l’electrònic hauria de registrar algun moviment. De fet només han calgut quatre minuts per poder veure el primer gol un llançament de Marc Aubets desviat per Martí Ferrer, just el tercer gol del 18 del Congrés aquesta temporada.

La resposta visitant no s’ha fet esperar i Pol Mestres ha posat l’empat pel Voltregà B. Una mala sortida de pilota del Congrés ha permès a Oriol Vizcaíno recuperar i assistir a Mestres el 77 ha rematat a plaer i amb un gest de molta qualitat ha superat a Àlex Mañé.
En el 11’ una falta d’Humbert Serra sobre Iñaki Cabezas que ha tallat clarament una transició ràpida del conjunt groc-i-negre ha acabat amb una falta directa que Marc Aubets ha aprofitat per avançar l’esquadra amb una fuetada seca.


Moment dolç d’encert i joc pels de Dani Setién que ha permès ampliar la diferencia resolent una situació de 2×2 amb una diana d’Àlex Martínez 13’, amb una assistència precisa al segon pal d’Aubets.
Després del tercer gol local el Voltregà ha gaudit de dos penals a favor. En el primer ho ha intentat Humbert Serra i en el segon Oriol Vizcaino però en les dues ocasions David Salellas ha fet ús de la màgia j ha aturar les penes màximes.

En el tram final de la primera part el Congrés ha passat de disposar de l’eliminatòria encarrilada a veure com el Voltregà ha entrat de nou en el partit amb dues accions pràcticament consecutives. En el 22’ els osonencs han comès la desena falta d’equip i Marc Aubets no ha perdonat i ha posat el 4-1.

Oriol Vizcaino ha pogut respondre aprofitant un rebot i fent un remat de baix a dalt que el col·lectiu arbitral ha considerat vàlid tot i que la pilota ha superat clarament l’altura del travesser. Un minut després els de Xavi Pardo han gaudit d’una falta directa que Humbert Serra ha acabat fent gol aprofitant un rebot (4-3).

El Congrés ha estat molt a prop de fer el cinquè just abans del descans amb una gran jugada col·lectiva groc-i-negre però la pilota ha acabat impactant amb el patí de Jordi Arboix i el gol ha estat anul·lat de forma totalment correcte.

A la represa s’ha mantingut la mateixa intensitat en el joc i agressivitat defensiva però l’encert de cara a gol s’ha vist ressentit. Al 32’ Marc Aubets ha vist la blava cometent falta sobre Humbert Serra, tallant una transició clara.
Alex Mané ha aguantat molt bé i ha endevinat les intencions de l’11 del Voltregà que ha intentat aixecar i picar. Els osonencs però han tingut la paciència de cuinar a foc lent el gol de l’empatat aprofitant la situació de superioritat, amb una gran finalització del capità visitant, Oriol Vizcaino.

Els dos equips han buscat de mil maneres evitar la prorroga però la pilota no ha volgut entrar i l’emoció s’ha allargat cinc minuts de bon hoquei per saber quins dels dos equips serà el rival de l’Olot a la gran final.

Entrats en la pròrroga el Voltregà ha complert el segon cicle de falta d’equips a tres minuts del final . El capità groc-i-negre ha completat el seu hat-trick a pilota aturada i ha donat la classificació per la gran final. Congrés i Olot es disputaran la plaça de l’OK Plata i ser campions de la Nacional Catalana. L’eliminatòria començarà el cap de setmana del 19-20 juny a terres olotines.

FITXA TÈCNICA
CP CONGRÉS-LA SAGRERA ES MOU : Àlex Mañé, Marc Aubets, Martí Ferrer Jordi Arboix, Sergi Ortiz, Martí Ferrer, Iñaki Cabezas, Àlex Martínez, Pol Perpinyà, Albert Aubets, i David Salellas.
CP VOLTREGÀ B: Miquel Estrada , Pol Mestres, Gil Canal, Oriol Vizcaíno, Roger Portus , Jan Ferran, Adrià Oliveres, Pau Colomer, Enric Casanovas i Sergi Guerrero.
GOLS: 1-0 Martí Ferrer 4’, 1-1 Pol Mestres 7’, 2-1 Marc Aubets 11’, 3-1 Alex Martínez 13’, 4-1 Marc Aubets 22’, 4-2 Oriol Vizcaino 22’, 4-3 Humbert Serra 23’ (descans) 4-4 Oriol Vizcaíno 33’ (pròrroga) 5-4 Marc Aubets 52’.

TARGETES: Blava per Marc Aubets (Congrés) i Humbert Serra ( Voltregà B).

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023