El CP Congrés-La Sagrera Es Mou guanya a Cerdanyola i es classifica pel grup dels millors de Nacional Catalana, en el que sortirà com a segon

L’equip dirigit per Dani Setién ha obtingut una gran victòria contra un rival directe i a la segona fase debutarà al grup 1 dels aspirants a jugar el play-off d’ascens a la pista del Barça

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou ha guanyat aquest diumenge per 3-4 a domicili al Cerdanyola CH en l’última jornada de la primera fase del grup B de Nacional Catalana, ha acabat finalment tercer amb 23 punts i s’ha classificat brillantment per jugar al grup dels vuit millors a la segona, que arrencarà el diumenge 19 de gener visitant al Barça a les Llars Mundet.

Contra el segon classificat, que la jornada anterior havia assegurat matemàticament la seva presència entre els vuit equips que a la segona fase lluitaran per jugar el play-off per l’ascens però lluitava per mantenir aquesta posició per jugar la Copa Generalitat, el Congrés ha jugat un partit molt seriós i s’ha avançat en el marcador per 0-2 amb dos gols de Martí Ferrer i Àlex Martínez als minuts 7 i 11.

El 0-2 no ha posat nerviós al Cerdanyola, que en aquest partit tenia les importants baixes de Xavi Pastó, Noel Rio i Ignasi López, i tres minuts abans del descans ha forçat un penal que Dídac Llobet ha transformat batent d’un potent tir a David Salelles, que com és habitual ha entrat a la pista en lloc d’Àlex Mañé per intentar aturar-lo, encara que aquesta vegada no ha pogut fer-ho com en altres ocasions.

Amb l’1-2 ha acabat la primera part, un resultat que provisionalment col·locava al Congrés com a segon del grup i el classificava per la Copa Generalitat, ja que l’Olot, l’altre aspirant amb el mateix Cerdanyola, només empatava a Maçanet contra el SHUM (2-2).

Però als 4 minuts de la segona part Dídac Llobet ha empatat el partit pel Cerdanyola poc després que l’Olot s’avancés per 2-3 a Maçanet i això ha posat una mica de pressió al Congrés, que si perdia el partit i el Piera guanyava a Tona es podia quedar fora del grup dels vuit millors. Però els homes de Dani Setién han respost ràpidament i Àlex Martínez, en un gran moment de forma, ha fet el 2-3 només dos minuts després.

Malgrat que el Cerdanyola ha intentat tornar a anivellar el marcador, el Congrés ha imposat la seva fortalesa defensiva per evitar que Àlex Mañé encaixés un gol més i Marc Aubets, en una bona jugada personal a la contra, ha marcar el 2-4 a 42 segons del final que semblava definitiu. Però en el següent atac local només treure de centre l’àrbitre ha assenyalat un penal contra el Congrés que Dídac Llobet ha transformat en el 3-4 batent a Àlex Mañé i als homes de Dani Setién els ha tocat patir una mica als últims segons, però finalment s’han endut la victòria i el premi de jugar en el grup dels aspirants al títol i a l’ascens a la segona fase.

Un premi que, una vegada comptats els resultats que havia fet contra els altres tres equips del grup que s’han classificat (Tona, Olot i Cerdanyola), ha vingut acompanyat del segon lloc inicial empatat a 10 punts amb el propi equip cerdanyolenc i a vuit del Capellades, que sortirà com a líder amb un ple de sis victòries.

FITXA TÈCNICA
Cerdanyola CH, 3 (1 i 2): Baptiste Bonneau, Arnau Rodríguez, Oriol Palomino, Dídac Llobet (3, 2p), Àlex Sánchez -inicial-; Ferran Muñoz, Eloy Gaspar, Mario Núñez, Joan Gangonells i Marcos Cabrera

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 4 (2 i 2): Àlex Mañé, Marc Aubets (1), Àlex Martínez (2), Martí Ferrer (1), Albert Aubets -inicial-; Jordi Arboix, Pau Aparicio, Iñaki Cabezas i David Salelles

Gols: 0-1, Martí Ferrer, 7’; 0-2, Àlex Martínez, 11’; 1-2, Dídac Llobet (p), 22’ (descans); 2-2, Dídac Llobet, 29’; 2-3, Àlex Martínez, 32’; 2-4, Marc Aubets, 49’; 3-4, Dídac Llobet (p), 50’

Àrbitre: Alberto López. 12 faltes d’equip el Cerdanyola i 5 el Congrés

CRUEL DERROTA DEL PRIMERA CATALANA

La victòria del sènior de Nacional Catalana no ha pogut venir acompanyada de la del Primera Catalana, que he perdut per 6-3 un partit que a 5 minuts del final guanyava per 2-3 i ara és desè del grup B amb 17 punts. El Tercera Catalana, en canvi, sí que va guanyar per 3-2 al Barberà amb tres gols de Pau Alcázar i és setè amb 17 punts, mentre l’OK23 també va perdre a Vilassar per 7-6 i ara és tercer amb 16 punts, a tres del líder Sentmenat,

Per altra banda, el Junior A va guanyar per 7-3 al Caldes A i es va classificar com a primer de grup per a Preferent, igual que l’Aleví A, mentre els Infantils A i B ho van fer com a tercers. L’Infantil C també es va classificar per la Copa Catalana, mentre els Prebenjamins A i C van líders dels seus grups de la segona fase.

Aquests han estat tots els resultats de la setmana

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023