El CP Congrés-La Sagrera Es Mou perd a casa contra el Capellades el primer partit del play-off de descens

La bona notícia del cap de setmana va venir de la ma de l’Infantil A, que es va classificar per la fase final del Campionat de Catalunya que del 20 al 22 d’abril es farà a Cassà de la Selva

El malson del CP Congrés-La Sagrera Es Mou continua. Un equip nerviós i mentalment bloquejat per les circumstàncies adverses que ha patit en les darreres setmanes va perdre aquest diumenge a casa contra el Capellades HC (2-4) el primer partit del play-off de descens que es va veure abocat a jugar després d’estar a punt d’entrar al d’ascens. 

El Congrés, l’equip que més temporades consecutives porta jugant a Nacional Catalana (14), està contra les cordes víctima del nou sistema de competició estrenat aquest curs que ha estat molt cruel amb un conjunt que va tenir a tocar el play-off d’ascens, el qual se li va escapar de manera directa després d’una derrota a l’últim minut de l’últim partit de la segona fase a les Llars Mundet contra el FC Barcelona i també a l’eliminatòria de repesca amb un inesperat entrebanc a casa contra l’Olot.

El Capellades, un equip al que a la primera fase el Congrés havia guanyat en els dos partits, va arribar mentalment més preparat i a sobre va tenir la sort d’avançar-se en el marcador quan Aleix Córdoba va marcar el 0-1 al minut 10.  Però amb el 0-1 en contra es van viure els millors moments del Congrés i després d’un pal d’Albert Aubets al minut 12, al 14 va arribar l’empat amb un gol de Pau Aparicio, que va enviar al fons de la porteria de Rojas una bona assistència de Marc Escribà.

Mèlich, en els últims minuts de la primera part, va intervenir amb encert per evitar que el Capellades es tornés a avançar i, després d’arribar al descans amb 1-1, el els visitants van donar un primer avís al minut 29 a l’enviar una bola al pal, però la resposta va arribar per part d’Aparcio, que amb una bonica mitja volta va fer de seguida el 2-1 que semblava que donava la tranquil·litat que necessitava el Congrés.

Tot va ser un miratge perquè Marcos va tornar a empatar un minut després i van reaparèixer els nervis, que es van agreujar quan Córdoba va fer el 2-3 al minut 40. Encara en quedaven 10 i hi havia temps per remuntar, però el Congrés, tot i gaudir de moltes oportunitats per empatar, va cometre la novena falta a 8’25” del final i va haver de jugar amb l’amenaça de la directa en contra, que va arribar amb 2’50” per jugar. Sort en va tenir el Congrés d’Albert Mèlich, que fa mesos que ha de compaginar la porteria del Primera Catalana i el Nacional Catalana per la lesió d’Àlex López, i va donar esperances aturant-la.

El Congrés es va bolcar sobre la porteria de Rojas a la recerca de l’empat per, com a mínim, forçar la pròrroga, però li va faltar fortuna i encert i tampoc no va tenir sort en les decisions arbitrals, ja que Uri Palomeras -que es va tornar a calçar els patins en aquest partit per a intentar ajudar a l’equip per la llarga baixa d’Uri Morell- va reclamar un penal dintre de l’últim minut. A la desesperada, el Congrés també va jugar una última carta donant entrada a un jugador més de pista en comptes de Mèlich, però l’única cosa que va obtenir va ser un gol en contra a 17 segons del final quan David Tarrida va llençar a porteria buida des de la seva pròpia àrea per a marcar el 2-4 i sentenciar el partit.

Després d’aquesta dura derrota, el Congrés necessita guanyar el proper dissabte a Capellades (18.15 h) per a forçar un tercer partit de desempat diumenge 22 d’abril a la Pista Coberta Cristina Clota. En cas de derrota, l’equip dirigit per August de Nòbregas baixarà a Primera Catalana, un escenari impensable després de la seva bona primera i segona fase, que se nha anat en orris degut al nou sistema de competició i a un cúmul de circumstàncies adverses en el moment decisiu de la temporada. 

Fitxa tècnica

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 2 (1 i 1): Albert Mèlich, Marc Aubets, Jordi Arboix, Pau Aparicio (2), Albert Aubets –equip inicial-; Marc Escribà, Oriol Palomeras, Pol Perpinyà, Àlex Martínez i Ramon Aguinaliu

Capellades HC, 4 (1 i 3): Marc Rojas, David Tarrida (1), Jordi Masoni, Aleix Córdoba (2), Joan Masoni –equip inicial-; Xavier Muntané, Joan Manel Marcos (1), Víctor Morenso i Joel Sebastian
Gols: 0-1, Córdoba, 10’; 1-1, Aparicio, 14’ (descans); 2-1, Aparicio, 31’; 2-2, Marcos, 32’; 2-3, Córdoba, 40’; 2-4, Tarrida, 50’

Àrbitres: Òscar Valverde i Jordi Reverter.

Faltes d’equip: 11 el Congrés i 8 el Capellades

L’INFANTIL A, CLASSIFICAT PER AL CAMPIONAT DE CATALUNYA

La derrota del Nacional Catalana contra el Capellades va arribar poc després de que l’Infantil A guanyés per 7-3 al Juneda i a manca d’una jornada per acabar la lliga es classifiqués matemàticament pel Campionat de Catalunya que del 20 al 22 d’abril tindrà lloc a Cassà de la Selva. L’equip dirigit per Víctor Cruz va sentenciar a un bon rival a la segona part després de que la primera hagués acabat amb un mínim 3-2. L’Infantil A és el segon equip del club que es classifica per una fase final aquesta temporada després del Benjamí A, que ja ho està per al Campionat Territorial de Barcelona que el 5 i el 6 de maig es farà a Vilafranca del Penedès.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023