El CP Congrés-La Sagrera Es Mou guanya al Juneda-Lleida (3-2) i segueix en zona de play-off

Un empat diumenge que ve a la pista del Barça a l’última jornada de la segona fase li donarà la classificació matemàtica pels quarts de final i la permanència a Nacional Catalana

El primer equip del CP Congrés-La Sagrera Es Mou ha guanyat aquest diumenge per 3-2 al CH Juneda-Lleida, una victòria que li permet seguir quart de Grup 1 de Nacional Catalana i aspirar a classificar-se directament pels quarts de final del play-off al títol. Un empat a les Llars Mundet diumenge que ve contra el Barça B a l’últim partit de la segona fase li donaria una històrica classificació que, al marge de garantir-li mantenir-se una temporada més a la màxima categoria de l’hoquei patins català, li permetria lluitar pel títol i per l’ascens a Primera Divisió espanyola.

El partit, en el que el Congrés ha tingut la baixa per malaltia de Pau Aparicio sumada a la del porter Àlex López, no recuperat encara de la seva lesió de menisc, ha estat molt igualat i s’ha decidit per petis detalls. Pol Perpinyà, un dels tres juvenils que aquest diumenge han reforçat l’equip dirigit per August de Nòbregas, ha obert el marcador als 15 minuts i dos després Marc Aubets ha fet el 2-0. Però Carlos Manzano ha marcat 15 segons després el 2-1, resultat amb el que s’ha arribat al descans malgrat que el Congrés ha hagut de jugar dos minuts en inferioritat per una targeta blava que ha vist Marc Aubets.

Als set minuts de la segona part Marc Aubets s’ha fet un gol en pròpia porta en una jugada desgraciada que ha significat l’empat, però el seu germà Albert ha tornat a posar al Congrés per davant sis després.

El Juneda-Lleida, que també tenia la baixa per lesió de Lluís Rodero, ha desaprofitat uns segons després una directa que Albert Mèlich li ha aturat a Marc Grau, i a la recta final del partit el Congrés també n’ha errat dos més per mitjà de Jordi Arboix a 5’54” i Pol Perpinyà a 17”. Malgrat tot, els tres punts s’han quedat a casa.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 3 (2 i 1): Albert Mèlich, Marc Aubets, Jordi Arboix, Uri Mrell, Albert Aubets, Marc Escribà, Pol Perpinyà, Àlex Martínez, Ignasi Brugada i David Salelles

CH Juneda-Lleida, 2 (1 i 1): Roger Cornudella, Javier Ariza, Raul Fernández, Enric Duch, Miguel López, Ramon Capdevila, Carlos Manzano, Marc Grau i Carles Fillat

Gols: 1-0, Perpinyà, 15’; 2-0, Marc Aubets, 17’; 2-1, Manzano, 17’ (descans); 2-2, Marc Aubets (en pròpia porta), 32’; 3-2, Albert Aubets, 38’

Àrbitre: Quim Serraclara. Targeta blava a Marc Aubets

Faltes d’equip: 12 el Congrés i 15 el Juneda

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023