El CP Congrés-La Sagrera Es Mou perd a Taradell i diu adéu a les opcions de jugar la Copa Generalitat

Victòria del 2a Catalana contra el Martinenc, derrota del 1a Catalana contra el Manlleu i gran derbi d’Alevins a Preferent

08/01/2017

El primer equip sènior del  Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou ha dit adéu a les seves opcions de classificació per la Copa Generalitat  després de perdre ahir dissabte per 6-2 a la pista del CP Taradell el partit de la la 14a jornada de la lliga de Primera Nacional Catalana.

Després d’aquesta derrota  l’equip dirigit per August de Nòbregas es queda amb 21 punts i ja no pot aspirar a ser quart al final de la primera volta, que acabarà la propera jornada quan rebi a casa al Lleida Llista, que és qui provisionalment l’ocupa amb 25 punts a manca de quatre partits que s’han de jugar aquest diumenge.

El Congrés va aguantar el tipus durant la primera part i se’n va anar al vestidor amb un mínim 1-0 en contra, però a la segona va acabar cedint davant del tercer classificat i no va poder puntuar per tercera temporada consecutiva en una pista molt difícil.

Un penal regalat al minut 10 de partit el va convertir Marçal Casadevall en l’1-0 i va ser l’únic gol de d’una primera part molt igualada en la que el mateix jugador va enviar una bola al pal en una falta directa al minut 17 per una blava a Marc Calvache i el Congrés va aguantar el power-play de dos minuts en inferioritat.

Als 25 segons de la segona part, però, el mateix Marçal Casadevall va marcar el 2-0 i Marc Soler el 3-0 al minut 9. Jordi Arboix podia haver fet entrar al Congrés de nou en el partit un minut després quan va disposar d’un penal a favor, però la bola va anar al pal i a continuació Albert Benito va marcar el 4-0.

Les coses es van posar definitivament complicades quan el Taradell va fer el 5-0 de penal, però malgrat que Marc Calvache va marcar el 5-1, també de pena màxima, quan encara quedaven 12’34” per jugar la reacció no va ser completa. Àlex López va salvar el 6-1 a 5’23” del final quan va aturar una directa en contra per una targeta blava que va veure August de Nòbregas per protestar, però poc després el va marcar Albert Benito. Sense temps de reacció, Jordi Arboix va fer el 6-2 a 2’22” del final i encara Marc Calvache va tenir l’ocasió de marcar el 6-3 quan va errar un penal a favor a 40 segons de la conclusió.

CARA I CREU DEL SEGONA I EL PRIMERA CATALANA

Els altres dos sèniors van jugar a casa contra rivals difícils amb resultats molt diferents. El Segona Catalana es va imposar per 6-3 al Martinenc, segon del seu grup, gràcies a dos triplets de Txetxu Rodríguez i Xavi Font i a una bona segona part global de tot l’equip. I el Primera Catalana va perdre el seu primer partit a casa per 2-11 contra el CP Manlleu, també segon del seu grup, en un partit que al descans ja cedia per 0-5 contra un rival que es va mostrar sempre molt superior.

UN DERBI D’ALEVINS ESPECTACULARLa jornada es va completar amb el derbi entre els Alevins A i B al seu grup de Preferent en un atractiu i igualat partit que els grans van guanyar per 4-3 després d’haver de remuntar un 1-2 advers contra els petits, que no ho van posar gens fàcil. El millor de tot va ser la gran entrada que va registrar la Pista Coberta Cristina Clota per presenciar el partit, que es va jugar entre els dos sèniors, i el detall final de fer el crit de guerra els dos equips conjuntament.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023