El Club Patí Congrés i l’associació benéfica La Sagrera Es Mou signen un acord solidari de col·laboració

Els equips d’hoquei de la nostra entitat adquiriran la propera temporada el nom oficial de CP Congrés La Sagrera Es Mou i lluiran el seu logo a les samarretes

17/06/2016

El Club Patí Congrés i l’associació La Sagrera Es Mou van presentar i signar dijous dia 16 de juny al vespre, a la nova seu de la Federació Catalana de Patinatge, un acord solidari de col·laboració entre les dues entitats. Per mitjà d’aquest acord, entre d’altres aspectes, els equips d’hoquei patins de l’entitat adquiriran la propera temporada la denominació oficial de Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou i lluiran a la seva samarreta el logotip d’aquesta associació solidària que combat la pobresa i l’exclusió social dels veïns i veïnes del barri de la Sagrera.

L’acte, que va ser conduit per Carles Gallén i va tenir lloc a la recent estrenada nova seu de la Federació Catalana de Patinatge a l’Avinguda Meridiana de Barcelona, va comptar amb la presència del seu president, Ramon Basiana, les presidentes de les dues entitats, Cristina Clota i Elena Bigas, acompanyades per diversos membres de les seves juntes directives com el president de la secció d’hoquei patins del CP Congrés Àngel Martínez i el secretari de La Sagrera Es Mou Quim Tarré, la gerent del Districte de Sant Andreu, Carme Turégano, i diversos  representants d’entitats veïnals del barri de la Sagrera.

Nascut el 1959 al barri que li dona nom, el CP Congrés desenvolupa des de 1992 la seva activitat a les pistes poliesportives de l’Escola Pegaso del barri de la Sagrera i, amb 57 anys d’història i prop de 300 esportistes, és el club dedicat al foment i la promoció de l’hoquei patins i el patinatge artístic més antic i més gran de la ciutat de Barcelona. La Sagrera Es Mou, per la seva banda, acaba de celebrar el seu cinquè aniversari i porta a terme la seva tasca social al mateix barri de la Sagrera.

En el torn de paraules, Cristina Clota va destacar que “com a entitat de la Sagrera, amb aquest acord volem aportar el nostre granet de sorra solidari per a fer difusió de la tasca de La Sagrera Es Mou”, Elena Bigas va agrair el fet que “un club esportiu arrelat al barri es vulgui implicar d’aquesta manera per a donar a conèixer la nostra associació” i Ramon Basiana va destacar la tasca de promoció que està fent el CP Congrés amb l’hoquei patins i el patinatge. “No només teniu història sinó que també sou un referent esportiu perquè en la majoria de fases finals de les nostres competicions sempre hi ha equips i esportistes del CP Congrés”, va dir Basiana, molt vinculat al barri de la Sagrera. “Vaig néixer a Manresa, però he viscut i he crescut a la Sagrera i m’omple de satisfacció que dues entitats com les vostres col·laborin per a fer un barri millor. L’esport és una eina que pot garantir el paper de cohesió, inclusió i igualtat social”, va afegir Basiana, acabat de sortir d’una llarga estada a l’hospital per combatre una malaltia.

Basiana va vincular l’acord entre el CP Congrés i La Sagrera Es Mou amb “l’aposta de la Federació Catalana de Patinatge pels World Roller Games, que també ho és pel seu retorn social. Amb l’Ajuntament de Barcelona, clubs i entitats emprendrem accions de dinamització, especialment en aquelles zones i barris, com els del Districte de Sant Andreu, on el paper de l’esport com a element de cohesió social n’és protagonista” .

L’acord de col·laboració entre les dues entitats inclou també altres aspectes com la recollida d’aliments per La Sagrera Es Mou en tots els tornejos i actes organitzats per les dues seccions del CP Congrés durant l’any.

La propia web de la Federació Catalana de Patinatge va destacar la notícia

Basiana dóna suport a l’acord de col·laboració entre el CP Congrés i La Sagrera Es Mou (cliqueu aquí)

Aquí teniu també el video de la notícia de Barcelona TV

Acord solidari entre el CP Congrés i La Sagrera Es Mou (cliqueu aquí)

I
 aquí un recull de fotos de l’acte de Jaume Ferrer

Galeria de fotos de l’acte (cliqueu aquí)

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023